Selecteer een pagina

Over mij

...Over mij...

– Over mij –

Mijn wandelfocus begint zo’n 15 jaar geleden, toen ik herstelde van een hernia. Wandelen was het enige dat hielp tegen de pijn. Het werd uiteindelijk een vorm van tot rust komen. Het combineert lichamelijke activiteit met een meditatieve houding. Ik word er soms moe en vaak vrolijk van. Deze blogsite vertelt daarover; in kleine verhaaltjes, metaforen, inzichten en foto’s. Het laat de paradoxen en de eenvoud van het leven zien.

Wandelen is voor mij; in het moment zijn, aanwezig zijn met alles wat er op dit moment is. Er is dan ook een groot verschil met fietsen of varen. Ik hoef niets te besturen, niets te controleren. Alles wat er is, mag er zijn. Het leidt tot kleine en grotere inzichten. Wat ik al wandelend ontmoet, kom ik ook in mijn dagelijks leven tegen. Het leidt tot rust en acceptatie.

Ik heb in het verleden lange wandeltochten gemaakt, van enkele dagen tot enkele maanden. Veel lange afstandswandelpaden in Nederland. Van Breda naar Santiago de Compostella, van Ierland naar Istanbul. Niets anders te hoeven doen dan te wandelen, alleen met je gedachten, in de avond een kampeerplek zoeken en een potje koken. Het leven kan zo eenvoudig worden.

Dat is ook wat ik in mijn professionele leven doe. Met mensen in het hier-en-nu in wandelingen en gesprekken tot mogelijkheden en acceptatie komen. De eenvoud van het leven zoeken en vinden.