Selecteer een pagina

Hectiek

door | 0 Reacties

De tweede golf is een feit. Dat was hij natuurlijk al, maar de maatregelen die er nu genomen worden maken het tastbaar. Het raakt ons allemaal en het dwingt iedereen opnieuw om naar de situatie te kijken die de focus naar nu, naar vandaag, naar het moment brengt. De angst en de onzekerheid slaan weer toe en de polarisatie van oud tegen jong, ziek tegen gezond, ‘verstandig’ tegen ‘dom’ neemt toe. Het is de schuld van het virus, wordt er gezegd, maar als we onze samenleving niet zo hadden uitgekleed was het beter te hanteren geweest.

In het herfstbos is van die hectiek niets te merken. Het bos volgt de seizoenen, met uitschieters door warm, koud, droog of nat weer. De kastanjes zijn dit jaar veel kleiner en droger dan andere jaren. Paddestoelen schieten als paddestoelen uit de grond (sorry, kon het niet laten). Het is er rustig, een enkele wandelaar die met een boogje om mij heen loopt. De koelte en de stilte van het bos maken het lijf en vooral het hoofd ook weer rustig.

Het doet mij denken dat ook dit weer voorbij gaat, dat elke tijd zijn uitdagingen heeft en dat wij van hieruit ook weer verder zullen gaan. Het doet denken aan dat troostrijke gedicht van de Duirtse schrijver Heinrich Böll, geschreven voor zijn kleindochter.

 

Wir kommen weit her

Liebes  Kind

Und müssen weit gehen

Keine Angst

Alle sind bei dir

Die vor dir waren

Deine Mutter, dein Vater

Und alle die vor ihnen waren

Weit, weit zurück

Alle sind bei dir

Keine Angst

Wir kommen weit her

Und müssen weit gehen

Liebes Kind

We komen van ver

Lief kind

En hebben ver te gaan

Heb geen angst

Ze zijn allemaal bij jou

Die voor jou hier waren

Je moeder, je vader

En allen die voor hen kwamen

Ver, ver terug

Ze zijn allemaal bij jou

Heb geen angst

We komen van ver

En hebben ver te gaan

Lief kind

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recente reacties