Selecteer een pagina

Wat het is

door | 0 Reacties

Ik vind het in het bos. Ik heb de neiging te willen weten wat het is. Maar als ik weet wat het is, wordt het kleiner. Dan gaat het in een begrippenkader passen. Hoe is het om niet te willen weten wat het is? Om alleen maar verwonderd te zijn over de kleur en de vorm, over de pure aanwezigheid. Niet weten wat het is opent een wereld van mogelijkheden, ik kan er mijn fantasie op los laten, mijn creativiteit. Niet-weten maakt los van uitleg en begrijpen, van oorzaak en gevolg. Niet-weten (en dat is niet hetzelfde als on-weten!) maakt dat ook wij in verwondering en aandacht aanwezig kunnen zijn. Niet-weten is klein en tegelijk zo groot als een universum.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recente reacties